Članci autora Ivo Kara-Pešić (dubrovniknet.hr)
GRADovanje | 10/12/2013
Deseti prosinac, dan na koji je osnovan međunarodni pokret za obranu i pravo na užitak, svake se godine slavi kao Terra Madre Day (Dan Majke Zemlje).
GRADovanje | 26/11/2013
U zajedničkom naporu da se ruralne sredine razvijaju na temelju tradicijskih znanja, poštivajući osobitosti krajolika i podneblja, Ujedinjeni narodi pozvali su sve vlade svijeta da svojim politikama pomognu obiteljska gospodarstva, mlade zemljoradnike, zajednice ribara i zajednice stočara.
GRADovanje | 12/11/2013
Na ekološki je osvještenim ljudima biti korektiv ovakvog sustava. Mijenjajući neke svoje svakodnevne navike, možete puno toga učiniti. A društvo u kojem svatko obavi svoj mali dio za opću dobrobit, nema potrebe za mučenicima i herojima.
GRADovanje | 31/10/2013
Usmjerenost Carlina i prijatelja na hranu postajala je sve veća jer su se kroz razne inicijative počeli susretati s apsurdnostima industrijske poljoprivrede i pogubnim posljedicama koje ona ima, ne samo za male tradicijske proizvođače čiji su proizvodi simboli kulturne i gastro raznolikosti, već i za bioraznolikost uzgojnih sorti i divljih vrsta