Društvo
Solidarnost novinara u Hrvatskoj
Mediji odbili inicijativu "U ime obitelji": Hvala, ali ne hvala
01/12/2013 | 18:49
Voditeljica inicijative "U ime obitelji" Željka Markić pozvala je sve medije na konferenciju za novinare u nedjelju u 21 i 30 sati u predvorju zgrade u kojoj se nalazi stožer, no pozivu iz te inicijative neće se odazvati RTL, HRT, Nova TV, Index.hr, Net.hr, sva izdanja EPH, Styrija (Večernji list, 24 sata) te Novi list.

Nakon što je inicijativa 'U ime obitelji' naišla na solidarni bojkot gotovo svih medija u Hrvatskoj, zbog nezapamćene odluke da uskrati akreditacije dijelu medija koji im nisu po volji, inicijativa koja je pokrenula referendum pozvala je sve medije na press konferenciju o rezultatima referenduma u 21 i 30 sati, piše portal Net.hr.

Međutim, kako su bili solidarni i prvi put, novinari su odlučili ostati solidarni do kraja. 

Inicijativa 'U ime obitelji' u subotu je odbila akreditirati novinare HRT, EPH, Novog lista, Net.hr-a, Tportal.hr-a, Index.hr-a, za praćenje zbivanja u svome stožeru nakon nedjeljnog referenduma. Ta je odluka ujedinila hrvatske medije koji su solidarno odbili poslati svoje novinare u stožer 'U ime obitelji'. 

Bojkot je ponukao voditeljicu inicijative "U ime obitelji"  Željku Markić da promijene stav te pozovu sve medije na konferenciju za novinare u nedjelju u 21 i 30 sati u predvorju zgrade u kojoj se nalazi stožer, no pozivu iz te inicijative neće se odazvati RTL, HRT, Nova TV, Index.hr, Net.hr, sva izdanja EPH, Styrija (Večernji list, 24 sata) te Novi list. 

Komentari[ 0 ]