Društvo
Nakon napada na novinara Stevana Dojčinovića i portal KRIK
NUNS pozvao na bojkot Informera
18/03/2016 | 20:57
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je osudilo hajku koju tabloid Informer vodi protiv portala KRIK.rs, smatrajući da su optužbe izrečene na račun Stevana Dojčinovića, urednika ovog portala, poziv na linč i da ugrožavaju njegovu bezbednost.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je osudilo hajku koju tabloid Informer vodi protiv portala KRIK.rs, smatrajući da su optužbe izrečene na račun Stevana Dojčinovića, urednika ovog portala, poziv na linč i da ugrožavaju njegovu bezbednost. Zbog svega ovoga, a i zbog svakodnevne prakse vođenja hajki, vređanja, omalovažavanja i upotrebe uvredljivih izraza NUNS je pozvao sve javne lčnostosti na bojkot Informera.

"Javne ličnosti moraju biti svesne svoje odgovornosti za stvaranje demokratske atmosfere u društvu", naveli su u saopštenju.

NUNS je pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova da istraži i obavesti javnost da li su pojedine informacije iz tekstova objavljenih u Informeru potiču iz državnih organa.

"Važno je da se utvrdi na koji način je ovaj tabloid došao do podataka koji su bili poslati samo novinarima KRIK.rs. MUP i nadležni organi su dužni da utvrde da li se prema Dojčinoviću i novnarima portala KRIK.rs primenjuju mere praćenja i prisluškivanja", navode u saopštenju.

NUNS je apelovao  na sve one koji žele da žive u pristojnom društvu i državi, u kojoj će kritika biti zasnovana na argumentima, a ne na uvredama i primitivizmu, da takav svoj stav pokažu i odnosom prema tabloidu Informer i drugim medijima koji zagađuju javnu scenu i urušavaju ugled novinarske profesije.

Komentari[ 0 ]