Društvo
Novinarska udruženja u BiH
Prijava za širenje jezika mržnje prema Predragu Luciću
15/04/2013 | 20:03
BH novinari i Linija za pomoć novinarima u ponedjeljak su poslali prijave Tužilaštvu BiH i MUP-u Kantona Sarajevu za pokretanje istrage protiv osoba koje su širile jezik mržnje prema Predragu Luciću, novinaru i književniku iz Hrvatske, te zaustavljanje širenja mržnje, huškanja i uvredljivog jezika putem nekih portala i Facebooka.
Predrag Lucić u Beogradu

BH novinari i Linija za pomoć novinarima u ponedjeljak su poslali prijave Tužilaštvu BiH i MUP-u Kantona Sarajevu za pokretanje istrage protiv osoba koje su širile jezik mržnje prema Predragu Luciću, novinaru i književniku iz Hrvatske, te zaustavljanje širenja mržnje, huškanja i uvredljivog jezika putem nekih portala i Facebooka. 

Zatraženo je poduzimanje posebnih mjera zaštite Lucića i njegove porodice, kao i urednika i novinara portala Tacno.net kojima su također upućivane prijetnje budući da su bili organizatori događaja u Pavarotti centru u Mostaru, saopšteno je iz Udruženja BH Novinari.

Hajka na Predraga Lucića, nekadašnjeg Feralovca, krenula je od određenih bh. medija nakon Lucićeve promocije poetske zbirke pod nazivom Mjesec iznad Splita, u prostorijama Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, gdje je čitao i pjesmu Ići, mići, Ahmići, pri čemu su mediji, pojedinci i udruženja koji su se obrušili na Lucića pokazali elementarno nerazumijevanje pojma satire.

Komentari[ 0 ]