GRADovanje
Protest
Građani Zrenjanina ne daju jezero za splavove
12/09/2014 | 07:00
Građani zrenjaninskog naselja Mala Amerika, koji su pre nekoliko dana sprečili postavljanje konstrukcije splava na jezeru u centru grada, proveli su noć pored jezera i nastavili svoj protest i u četvrtak.
Photo: 021.rs

Građani zrenjaninskog naselja Mala Amerika, koji su pre nekoliko dana sprečili postavljanje konstrukcije splava na jezeru u centru grada, proveli su noć pored jezera i nastavili svoj protest i u četvrtak.

Oni očekuju da će sud doneti meru privremene zabrane postavljanja splava.

“Slučaj je prenet na zrenjaninski Viši sud, koji će sutra razmatrati slučaj, a mi ćemo do tada dežurati pored jezera”, rekao je novinarima predstavnik okupljenih građana Dane Mašić.

Mašić je istakao i da se okupljenim građanima zasad nije obratio niko od gradskih čelnika. Prema njegovim rečima, pontonove koji su u utorak doneti i namenjeni za konstrukciju splava, čuva privatno obezbeđenje koje je unajmio vlasnik splava.

Protest građana, dodao je, protiče bez incidenata.

Zrenjaninski ugostitelj i vlasnik splava Nikola Novaković rekao je novinarima da je spreman u svakom trenutku da razgovara sa građanima koji protestuju protiv odluke o njegovom postavljanju.

Vlasnik splava je istakao da je sva dokumentacija u vezi sa splavom u svakom trenutku dostupna i javna, kao i da mu se građani nijednom nisu obratili kako bi je tražili na uvid. “Ja i moja porodica smo doživeli velike neprijatnosti i uvrede. Govore i da će se na tom splavu prodavati droga, pričaju o prostituciji, a u tom ugostiteljskom objektu čak se ni alkohol neće služiti”, istakao je Novaković.

Zrenjaninski ugostitelj je ponovio da je reč o kafeu, koji neće remetiti mir centra grada i stanovnika naselja Mala Amerika.

Novaković je dodao i da nema nameru da pokrene tužbe protiv građana koji mu ne dozvoljavaju da stavi splav na jezero i da je zatražio od nadležnih institucija asistenciju kako bi ostvario svoja prava.

Novaković je ponovio i da poseduje sve potrebne dozvole i da je ispoštovao sve procedure koje su se zahtevale, te da nema reči o kršenju zakona.

Komentari[ 0 ]