GRADovanje
Aktivisti presreli gradonačelnika
Ne da(vi)mo Beograd: Tramvajem ćeš me, tramvajem ću te
14/09/2015 | 14:48
Ovu simboličku akciju izveli su, kako navode u saopštenju, da bi još jednom ukazali na ekonomsku i urbanističku štetnost projekta „Beograd na vodi“ i netransparentnost gradskih i nacionanlih vlasti. Ugovor je i dalje nedostupan javnosti.
Photo: Ne da(vi)mo Beograd

Aktivisti inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" u ponedeljak su platnenim tramvajem presekli put gradskim čelnicima koji su došli da otvore deo delimično obnovljene Hercegovačke ulice. 

Ovu simboličku akciju izveli su, kako navode u saopštenju, da bi još jednom ukazali na ekonomsku i urbanističku štetnost projekta „Beograd na vodi“ i netransparentnost gradskih i nacionanlih vlasti. Ugovor je i dalje nedostupan javnosti. "Podsećamo vas na incident koji se desio prilikom potpisivanja ugovora za "Beograd na vodi" kada su vlasti u saradnji sa policijom zaklonili sa dva tramvaja građane koji su protestovali protiv ovog projekta, kako gosti ne bi videli veliku žutu patku i građane! Na osnovu Zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, Inicijativa je saznala od Gradskog saobraćajnog preduzeća da im je policija naredila zaustavljanje tramvaja na kružnom toku ispred zgrade "Geozavoda", iako nije bila narušena bezbednost u saobraćaju", naveli su aktivisti i zatražili odgovornost za nalogodavce zloupotrebe policije. 

Komentari[ 0 ]