GRADovanje
Razgovor u Muzeju grada Beograda
Prostorne borbe: Od Srđa do Beograda na vodi
02/10/2014 | 13:43
Razgovor je bio deo pratećeg programa "Grad je mrtav. Živio Grad!" kojim se dubrovačka nezavisna umetnička scena prvi put nakon rata predstavila Beogradu. U galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda, od 25. septembra do 18. oktobra, predstavljeni su radovi 27 umetnika
Photo: Maja Medić
Žarka Radoja, Slaven Tolj, Bojan Kovačević, Đuro Capor i Marko Aksentijević

Razgovor o problemima sa špekulantskim investicijama na primeru Srđa poviše Dubrovnika, koji je planiran za ogromno apartmansko naselje pod krinkom golfa, i Beograda na vodi održan je 26. septembra 2014. godine u prostoru Muzeja Grada Beograda, u okviru Oktobarskog salona.

U razgovoru su učestvovali direktor Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, člam inicijative "Srđ je naš" Slaven Tolj, beogradski arhitekta Bojan Kovačević, koordinator inicijative "Srđ je naš" iz Dubrovnika Đuro Capor i član kolektiva Ministarstvo prostora i inicijative "Ne da(vi)mo Beograd"  Marko Aksentijević. Razgovor je moderirala Žarka Radoja.

Razgovor je bio deo pratećeg programa "Grad je mrtav. Živio Grad!" kojim se dubrovačka nezavisna umetnička scena prvi put nakon rata predstavila Beogradu. U galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda, od 25. septembra do 18. oktobra, predstavljeni su radovi 27 umetnika.

Komentari[ 0 ]