GRADovanje
Otvoreno pismo premijeru Hrvatske
Srđevci Milanoviću: Podrškom Vlahušiću građane činite budalama
17/02/2015 | 15:12
„Činom političke podrške kandidatu Vlahušiću diskreditirate pravosudni sustav Republike Hrvatske koji ste prisegnuli štititi, a nas, građane Republike Hrvatske koji poštuju zakone i čuvaju zakonitost, činite budalama. Ovakvim postupanjem šaljete opasnu poruku dubrovačkim i hrvatskim građanima: 'Glasajte za kriminal jer se kriminal isplati!', poručili su članovi inicijative „Srđ je naš“

Građanska inicijativa „Srđ je naš“ uputila je otvoreno pismo premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću, povodom potpore koju njegova stranka, SDP, u toku predizborne kampanje za lokalne izbore, daje pravomoćno osuđenom bivšem gradonačelniku Dubrovnika, Andru Vlahušiću.

„Ne možemo se pomiriti s  činjenicom da Vi, kao premijer Republike Hrvatske, nakon pravomoćne presude gospodinu Andru Vlahušiću, osuđenom zbog zloupotrebe ovlasti i položaja gradonačelnika, dajete podršku njegovoj kandidaturi  za funkciju koju je zlorabio. USKOK je, uz ovu pravomoćnu presudu za slučaj Šipan, potvrdio pokretanje novog postupka protiv Vlahušića, i to zbog osnovane sumnje u počinjenje drugih koruptivnih djela u vršenju funkcije gradonačelnika.

Od premijera i Vlade očekujemo da svojim djelovanjem i primjerom odgovorno vode Hrvatsku u smjeru najviših demokratskih standarda javnoga djelovanja, pri kojima i sama osnovana sumnja u počinjenje neke nezakonite radnje prisiljava dužnosnika na povlačenje iz političkoga života. Od Premijera i Vlade Republike Hrvatske nikako ne očekujemo da, podržavajući kriminal, doprinose srozavanju političkoga život“, navode u otvorenom pismu.

Dodaju da od premijera Milanovića očekuju istu dosljednost koju je najavljivao postavljanjem tobože visokih kriterija u slučaju bivše ministrice Mirele Holy, kao i u slučaju protiv Željka Sabe. Podsjećaju da je premijer Hrvatske tada izjavio: „Očekujemo da Sabo shvati kako ne bi smio biti kandidat SDP-a," i da „ne postoji mogućnost da SDP podrži Sabu ni kao nezavisnog kandidata.“    

„Činom političke podrške kandidatu Vlahušiću diskreditirate pravosudni sustav Republike Hrvatske koji ste prisegnuli štititi, a nas, građane Republike Hrvatske koji poštuju zakone i čuvaju zakonitost, činite budalama. Ovakvim postupanjem šaljete opasnu poruku dubrovačkim i hrvatskim građanima: 'Glasajte za kriminal jer se kriminal isplati!', poručili su članovi inicijative „Srđ je naš“.

Komentari[ 0 ]