Politika
Lista "Drugo lice Splita"
Markovina povukao kandidaturu za gradonačelnika Splita
04/05/2013 | 18:38
Drugo lice Splita, nezavisna lista koja izlazi na izbore povukla je najavljivanu kandidaturu Dragana Markovine za gradonačelnika.
Photo: e-novine.com
Dragan Markovina

Drugo lice Splita, nezavisna lista koja izlazi na izbore povukla je najavljivanu kandidaturu Dragana Markovine za gradonačelnika. Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

Dragi prijatelji, da odmah napišemo najbitnije - Lista Drugo lice Splita nije odustala od kandidature. Nastavljamo s kampanjom za gradsko vijeće Grada Splita bez stanke i bez kompromisa, kao i do sada. No, Dragan Markovina je povukao kandidaturu za gradonačelnika. Razlozi za to navedeni su u izjavi za medije, koju ovdje kopiramo u cjelosti.

Obavještavamo Vas da smo jutros povukli kandidaturu za mjesta gradonačelnika i dvaju dogradonačelnika, te na lokalne izbore 19. svibnja izlazimo kao nezavisna lista za Gradsko vijeće. Kandidaturu smo držali važnom platformom za promociju svojih stavova i programa, i predali smo je DIP-u s pripadajućim brojem potpisa podrške, kako bismo unaprijed izbjegli eventualne spekulacije o motivima njezina povlačenja. Potaknuti inflacijom gradonačelničkih kandidata koja prema aktualnoj izbornoj praksi pogoduje upravo onim pretendentima koje držimo najneprihvatljivijom opcijom za grad, odlučili smo ne sudjelovati u izborima za gradonačelnika.

Svjesni smo da će se to odraziti na vidljivost naše liste u medijima i u javnosti, no vjerujemo da su mnogi Splićani već prepoznali važnost sudjelovanja moderne ljevice u odlučivanju o ključnim temama grada i da će upravo nas odabrati za svoj "glas" u Gradskom vijeću.

Komentari[ 0 ]