Politika
Premijer Vojvodine
Pajtić: Moguće izmene Deklaracije
03/05/2013 | 15:38
Ukoliko smetaju datumi, reči, rečenice, može se korigovati sve osim suštine, a suština je obaveza poštovanja Ustava, kao i rešenost da se građanima omogući bolji život, najavio je Bojan Pajtić u intervjuu magazinu CorD.
Photo: Wikipedia

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je za majski broj CorD magazina, da je Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine još otvoren dokument i da se u njoj „može korigovati sve osim suštine, a suština je obaveza poštovanja Ustava, kao i rešenost da se građanima omogući bolji život“.

„Sama Deklaracija je još uvek otvoren dokument, ona je upućena Skupštini kao predlog. Što se Demokratske stranke tiče i mene kao premijera Vlade, u tu Deklaraciju se mogu unositi rečenice koje će doneti bolje građanima, a u okvirima Ustava i zakona“, rekao je Pajtić.

Ukoliko smetaju datumi, reči, rečenice, može se korigovati sve osim suštine, a suština je obaveza poštovanja Ustava, kao i rešenost da se građanima omogući bolji život, istakao je on.

Pajtić je ocenio i da su smanjenje priliva stranih investicija, smanjenje realne platežne moći, umanjenje standarda, povećanje stope nezaposlenosti, trendovi koji su loši za ekonomsko-socijalni položaj građana i da Vlada mora da se posveti tome.

„Spremni smo da, u okviru onoga što su naše skromne mogućnosti, damo doprinos svim razvojnim programima i da realizujemo sopstvene razvojne potencijale. Mi smo posredstvom Sekretarijata za privredu u protekle četiri godine zaposlili 24.000 ljudi. Ove godine ćemo zaposliti oko 4.000, a bilo bi ih višestruko više kada bi ustavne garancije za Vojvodinu bile poštovane“, rekao je Pajtić.

Govoreći o DS, Pajtić je naveo da je ona u Vojvodini bila i u prošlosti, uslovno rečeno, organizovaniji deo stranke, deo koji je uspeo da pobedi na izborima u maju prošle godine.

„Pobeda nije odneta samo na pokrajinskom nivou, već je i naša parlamentarna lista pobedila u Vojvodini, a i predsednički kandidat Boris Tadić je imao na teritoriji Vojvodine bolji rezultat od Tomislava Nikolića. Pobedili smo i u 35 od 42 grada i opština u kojima su održani lokalni izbori“, rekao je Pajtić.

On je ocenio da je to jedan od pokazatelja da su u Vojvodini ljudi bolje odreagovali na politiku Demokratske stranke nego što je to slučaj u ostatku Srbije, prenosi agencija Fonet.

Komentari[ 0 ]