Komentari
Žarka Radoja | 13/05/2013
Na tribini, koju je moderirao književni kritičar Boris Postnikov, učestvovali su makedonski pisac Robert Alagjozovski, crnogorski pisac i novinar Andrej Nikolaidis, jedan od urednika „Betona“ i književni kritičar Saša Ćirić iz Srbije i glavni urednik nedeljnika „Novosti“ i pisac Ivica Đikić.

Vaš komentar

Ime:


Komentar:
Filter: (ovo polje ne popunjavati)


Napomena

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.

Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije.
Max | 15/03/2014 18:49

Globalizacija, odnosno smanjivanje broja mesta na kojima se donose političke i ekonomske odluke, cilj je Novog svetskog poretka. Stožer okupljanja nisu SAD, kao takozvana najmoćnija sila, već internacionalna bankarska elita koja je prava najmoćnija sila sveta. Tome cilju služi Evropska unija. Tome cilju služi evro. I tome cilju hrli srpska vlada…..… Poznata je misao osnivača najmoćnije bankarske dinastije sveta, Majera Emšela Rotšilda: „Dajte mi kontrolu nad novcem u nekoj državi i nije me briga ko pravi zakone.“ Ovo nikako da uđe u uši naših evroljubaca u oba smisla ove reči: onih što bi da se evrounijate i onih što misle da je evro, kao moneta faktor stabilnosti. Zato je Mlađan Dinkić,grobar srpske privrede, a posebno srpskih banaka obavio ogroman posao u Srbiji za internacionalnu bankarsku elitu, kada je uleteo u „Narodnu banku“ 5. oktobra 2000. godine, pa potom rasturio četiri razvojne banke: „Jugobanku“, „Beogradsku banku“, „Investbanku“ i „Beobanku“, a s njima i Službu društvenog knjigovodstva (SDK), pored koje ne bismo imali Pajtićeve vojvođanske bankarske lopurde. Naime, u zdravim državama komercijalne banke slede nacionalni interes i novac koriste kako bi podstakle proizvodnju u zemlji. Nacionalne banke se tako i same razvijaju, u skladu sa nacionalnom ekonomijom. Sistem oligarhijskih banaka divljeg kapitalističkog liberalizma radi suprotno tome, odnosno tako što se njegova bankarska mreža koristi za isisavanje razvojnog kapitala iz nacionalnih ekonomija. Zato su vel