Komentari
Branislav Zukić | 04/05/2018
Bilo je, dakle, sada već davno, i vreme u kome smo, uprkos realnoj opasnosti gubitka glave, bili spremni da hodimo pravo, dignutog čela, a na svaki nagoveštaj nepravde ili pokušaj oduzimanja slobode čvrsto smo stiskali pest. To što smo danas, u državama nastalim na razvalinama SFRJ, svedeni na podaničku masu, spremnu jedino na beskonačno ćutanje zarad održavanja prividnih privilegija, to, kako god okrenuli, nema nikakve veze sa Titom.

Vaš komentar

Ime:


Komentar:
Filter: (ovo polje ne popunjavati)


Napomena

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.

Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije.
Mali Marko | 04/05/2018 23:54

Prilično objektivan tekst, za razliku od mnogih mrzitelja i ljubitelja, prikazuje obe strane medalje. Niti je crna bila toliko crna, jer svaka vlast posle rata i revolucija je "čistila" od ideoloških meprijatelja, manjim ili većim intenzitetom. Sa druge strane veličina JBT je bila nesporna, prihvatan je kao jedam od najvećih svetskih lidera (pogledati sahranu i ko je na njoj bio). Ujedno doprineo je stvaranjem Nesvrstanih osvešćavanju, ako ne i direknom pslobađanju kolonija u Africi i Aziji. Najzad, standard koji je ostavio posle 1980 koji je uhodano nastavio da se povećava narednih 10 godina, na osnovama samoupravnog socijalizma i dostigla vrhunac 89/90 srozana je u svim osvešćenim "bratskim" republikama-sada kvazi samostalnim državama. Žalosno je u svemu to što standard 89/90 neće biti postignut do istih godina sa početnim ciframa 20 (2089/2090) ako nastavi da raste ovim tempom. No sve u svemu jedam od retko korektnih tekstova. P.S. Pa nisu samo srbski domaćini streljani i šikanirani, nešto hrvati mnogo kukaju oko Bleiburga te križnog puta. Znači svi su na neki način i po svom mišljenju više stradali od drugih. Uvek je u susednoj avliji bilo bolje nego u svojoj.