Komentari
Mirko Popović | 28/06/2013
Kakav god da bude rezultat akcije za očuvanje hrasta na Savincu ovaj slučaj treba da bude opomena donosiocima odluka da je njihovo ponašanje prema građanima neprihvatljivo, a kultura komunikacija nasilna. Praksa javnih rasprava u Republici Srbiji traži povećan angažman civilnog društva u zaštiti javnog interesa i prava građana da odlučuju o svojoj sudbini.

Vaš komentar

Ime:


Komentar:
Filter: (ovo polje ne popunjavati)


Napomena

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.

Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije.
Srpski Milano | 29/06/2013 16:34

Svaka cast gospodine Popovicu, pogodjena je sustina problema! Nije u pitanju samo hrast na Savincu, u pitanju su svi hrastovi, sve sume, sve reke, svi spomenici, izletista, banje koje su potencijalno na udaru nekog novog puta, fabrike, pumpe i sl!
Sijacki Jadranka | 29/06/2013 19:07

Pustite da vreme odluci,sta ce biti s hrastom.Vreme ga je cuvalo vekovima,ljudska ruka hoce da ga unisti za jedan dan!!!
Mila Vujić | 29/06/2013 22:59

Hvala na zaista predivnom tekstu. Hvala što svoj posao doživljavate krajnje odgovorno. Svaka čast na percepciji problema !
Ranko Tomić | 30/06/2013 07:44

Glavni problem sa ovim hrastom nije u njemu samom, nego u čitavoj trasi autoputa kroz Takovo i Šarane (pa i dalje), kao i u procesu kojim je ista određena. Planiranje i projektovanje ovog autoputa školski su primer falsifikovanja i karikiranja procedura, ministar pod čijom je vlašću plan donet i sada se sprovodi (gle čuda, ista osoba) morao bi zbog ovoga podneti ostavku, a svi odgovorni planeri bi morali biti kažnjeni trajnim oduzimanjem licenci. Radi se o tome da tokom planiranja trase nije prihvaćena ama baš ni jedna primedba lokalnog stanovništva, da nije poštovan prostorni plan opštine Gornji Milanovac (koji jeste po rangu niži, ali zato detaljnije obrađuje ovo područje), tako da je autoput, između ostalog, proteran i kroz klisuru koja se već 5 decenija strateški čuva za pravljenje akumulacionog jezera. Takođe, ovim putem se trajno uništava turistički potencijal Takova i Savinca. O ovakvim "sitnicama" poput hrasta da ne govorimo. Veliku krivicu za sve ovo snose i snishodljivi političari opštine GM, od kojih ni jedan nije imao volje i hrabrosti da se suprotstavi kabadahiji iz Čačka, nego su mu čak dodelili i Zlatnu plaketu Takovski ustanak, valjda za uspeh u uništenju Takova i okoline.
Sanda Hrzic | 02/07/2013 11:31

Francuski autoput prema aerodromu Charles de Gaulle je naisao na veliko stablo cedra i skrenuli su cestu koliko je bilo potrebno. Svaki put kad idem tim putem sjetim se da ima LJUDI.