Izložba radova
"Beskućnik" u Uličnoj galeriji
Piše: Kontrapress 11/03/2014 | 14:27

U Uličnoj galeriji u Beogradu 14. marta u 20 časova se otvara izložba "Beskućnik", na kojoj će biti izloženi radovi nastali u okviru projekta "Iz dobrih razloga" koji je pokrenulo "Liceulice".

Izložbu čine radovi autora iz Srbije i regiona koji su se odazvali na poziv Liceulice, među kojima su:
Borut Vild, Dejan Dragosavac Ruta, Isidora Nikolić, Monika Lang, Bratislav Milenković, Vjeko Sumić, Mane Radmanović, Nemanja Jehlička, Vesna Pešić, Nikola Prijić, Filip Bojović, Miloš Ćosović Desko, Vuk Palibrk, Nikola Puzigaća, Davor Gromilović, Filip Pomykalo i Sanja Polovina

U okviru Liceulice - regionalna platforma aktivizma pokrenut je program "Iz dobrih razloga". Program se sastoji iz periodičnih poziva i konkursa, radionica, izložbi, debata i drugih aktivnosti namenjenih vizuelnim umetnicima i unapređenju socijalnih komunikacija, prilika da umetnici budu i aktivisti, artizani boljeg društva , da svojim talentom i radom doprinose pozitivnim promenama u zajednici. 

Izloženi plakati i infografi nastali su u u okviru ciklusa posvećenog temi „beskućništvo“ . Radovi su inspirisani rezultatima prvih istraživanja o beskućništvu u Srbiji i Beogradu, koja su sprovodili Crveni krst Palilula i Housing centar.

Izložba traje do 4. aprila.