ARTivizam
Kulturni centar Grad
Beogradska izložba TKV: Street Art uguran u galerijski prostor
22/08/2013 | 12:50
Izložbu TKV čine stensili nastalih u proteklih pola godine. Okosnica njenog stvaralaštva je hipertekstualizacija urbanog prostora smeštena u skrivene, i često neugledne, ćoškove Beograda

Praksa izlaganja ulične umetnosti u galerijskom prostoru nije neuobičajena, iako prva stvar na koju pomislimo pomenom ovog medija svakako nije galerija. Umetnica TKV jedna je od prvih koja je ovaj medij umetničkog izraza preselila u galerijski prostor. Ovoga puta predstaviće se izložbom koja će biti održana od 30. avgusta do 5. septembra u galerijskom prostoru Kulturnog centra Grad.

Izložbu čine stensili nastalih u proteklih pola godine. Okosnica njenog stvaralaštva je hipertekstualizacija urbanog prostora smeštena u skrivene, i često neugledne, ćoškove Beograda. Street Art je medij koji je zapravo nemoguće u celosti prezentovati u klasičnom izlagačkom prostoru, te će nam TKV prikazati svojevrsnu simbiozu raznorodnih ideja i fragment stvaralačkog procesa koji je samo delić magije, ovoga puta dostupan širem auditorijumu.

TKV je rodjena u Beogradu 1988. godine. Bavi se street artom od 2004. godine.Trenutno pohadja  master studije “Kultura globalnih medija”  na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

Kroz svoju umetničku praksu ona koristi javni prostor kao mesto na kome se odvija čin stvaranja i time ujedinjuje izložbeni prostor i svoje lično vidjenje javnog prostor u jedno. Pravo na javni prostor  i  kreiranje izgleda grada su bitni deo ove vrste umetnosti i podstiču na  razmišljanje koja su to mesta koja dozvoljavaju intervenciju i menjanje.

Muzička podrška za otvaranje biće Stevie Whisper Jr.

Izložba je otvorena u Velikoj galeriji svaki dan od 14 do 20 časova od 30. avgusta do 5. septembra.

Komentari[ 0 ]