ARTivizam
Rock bendovi podržali akciju "Glasaj protiv"
Glazbom protiv homofobije
25/11/2013 | 12:04
Let3, TBF, Fak of bolan, Le Zbor samo su neki od bendova koji su podržali akciju “Protiv” u susret referendumu o braku koji su inicirale desničarske grupe u Hrvatskoj.

Manje od sedam dana ostalo je do referenduma na kojem će se građanke i građani Hrvatske izjasniti da li je brak zajednica isključivo između muškarca i žene. Mnogi popularni bendovi već su javno istupili protiv ove inicijative desničara i Katoličke crkve, a svoju poruku “Glasam protiv” poslaće još jednom 28. novembra na Trgu bana Jelačića, gde će biti održan višečasovni koncert pod sloganom "Građani glasaju protiv".

Na bini će između ostalih biti legendarni riječki sastav Let3, splitski TBF i Stillness te ženski hor Le Zbor.

Kawasaki 3p zagrejaće publiku mešavinom punk, ska i reggae ritmova, indie rock atmosferu donosi vinkovački trio Punčke, a pogo je zagarantovan uz kultni pulski punk sastav Fak of bolan.

Koncert, u organizaciji Zelene akcije, počinje u 18 časova, uz prenos uživo na Radiju 808.

Podsetimo, referendum, koji je inicirala grupa “U ime obitelji”, održava se 1. decembra i uperen je protiv LGBT zajednice u Hrvatskoj.

Akciju “Protiv” već su podržale brojne javne ličnosti, među kojima su pisac Miljenko JergovićMile Kekin, frontmen benda Hladno pivo, te poznati zagrebački sastav Elemental.

Komentari[ 0 ]