ARTivizam
Novi susreti poezije i performansa
Rečotrrrč kroz Beograd
01/10/2015 | 12:22
Novi susreti poezije i performansa - Rečotrrrč, otvaraju se 1. oktobra u 19 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju, uz izvođenje horova Horkestar, dečijeg hora „Deca sa meseca“ i predstavljenje mladih pesničkih glava u okviru dečijeg Pesničenja.

Novi susreti poezije i performansa - Rečotrrrč, otvaraju se 1. oktobra u 19 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju, uz izvođenje horova Horkestar, dečijeg hora „Deca sa meseca“ i predstavljenje mladih pesničkih glava u okviru dečijeg Pesničenja.

Na svečanom otvaranju susreta gostima će se obratiti Joahim Ulman (Joachim Uhlmann), ispred Ministarstva za nauku, istraživanje i umetnost Baden Virtemberga, Žan Batist Žoli (Jean-Baptiste Joly), Akademie Schloss Solitude, Marijana Cvetković iz Stanice Servis za savremeni ples i Jovan Jovanović iz Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Nakon otvaranja program susreta počinje predstavom - Nije to crvena, to je krv!, reditelja Bojana Đorđeva, koja se bavi istraživanjem mogućnosti prevođenja revolucionarne poezije u izvedbeni gest.

Osmišljen kao zajednički novi prostor susreta poezije i performansa, Rečotrrrč ohrabruje i promoviše transdisciplinarne eksperimente umetnika koji se bave rečima i telom, jezikom i pokretom i koji kroz svoj rad preispituju granice ovih umetničkih disciplina.

Publika je pozvana da se ravnopravno pridruži svim nastupima, i da zajedno sa gostima susreta, učestvuje u ovim interaktivnim susretima.

Tokom četiri dana festivala beogradska publika biće u prilici da se upozna sa nekim od najinteresantnijih umetničkih imena na regionalnoj i međunarodnoj sceni i sretne sa umetnicima kao što su: Den Bojl (Dan Boehl), Rumena Bužarovska, Ivo Dimčev (Ivo Dimchev), Bojan Đorđev, Vladimir Đurišić, grupa For Now, An Kavala (Anne Kawala), Mileta Mijatović, Tibor Hrs Pandur, Kinga Tot (Kinga Tóth), Tea Tulić, Nestor Garsija Dijaz (Nestor Garcia Diaz), Sirik Vijemo (Cyriaque Villemaux), Polina Akmecinova (Polina Akhmetzyanova) i mnogim drugima.

Rečotrrrč je zajednički projekat Akademie Schloss Solitude iz Štutgarta, Stanice Servisa za savremeni ples i treninga aktivne poezije Pesničenje iz Beograda, podržan od strane Ministarstva za nauku, istraživanje i umetnostBaden-Virtemberga i Grada Beograda.

Ceo program Rečotrrrč susreta, koji možete naći u prilogu saopštenja, je otvoren za publiku i besplatan.

Komentari[ 0 ]