ARTivizam
Tribina u okviru festivala "Beldocs"
Šta znači dokumentarni film u vreme destrukcije
10/05/2017 | 19:16
Na pitanja šta u takvim okolnostima znači dokumentarni film, kako ga napraviti i koji su njegovi dometi, te da li je kreacija mogući odgovor, razgovaraće Bernard-Henri Levy, Remy Ourdan, Irena Škorić, Smriti Keshari i Danilo Marunović, a moderatorka je Nataša Govedarica.

Pet autora, koji u svojim filmovima analiziraju destrukciju, onu koja dolazi sa Islamskom državom, ekstremnim nacionalizmom, razvojem nuklearnog naoružanja, govoriće na tribini „Kreacija vs destrukcija”, koja se održava u Dvorani Kulturnog centra Beograda, u četvrtak, 11. maja u 12 sati.

Na pitanja šta u takvim okolnostima znači dokumentarni film, kako ga napraviti i koji su njegovi dometi, te da li je kreacija mogući odgovor, razgovaraće Bernard-Henri Levy, Remy Ourdan, Irena Škorić, Smriti Keshari i Danilo Marunović, a moderatorka je Nataša Govedarica.

Filmove pomenutih autora publika može da vidi na festivalu Beldocs do 15. maja.

Realizaciju ovog programa, projekcije filmova i razgovore sa autorima omogućila je podrška Fondacije za otvoreno društvo, a partnerski ga provode Festival Beldocs i nemačka organizacija forumZFD, Beograd.

 

Komentari[ 0 ]