Politika
Anne Applebaum | 04/10/2018
Polarizacija. Teorije zavere. Napadi na slobodnu štampu. Opsesija lojalnošću. Nedavni događaji u Sjedinjenim Državama prate šablon koji Evropljani i previše dobro znaju.
Glen Grinvald (The Guardian) | 25/05/2013
Zašto definicija pojma “terorizam” uključuje čin nasilja muslimana prema Zapadu, ali isključuje slično ili isto ponašanje SAD, Velike Britanije i njihovih saveznika prema muslimanskim civilima širom sveta?
Kontrapress | 24/05/2013
Gradonačelnik Dubrovnika zloupotrijebio je svoju funkciju i liječnički poziv u predizborne svrhe. Zbog korišćenja podataka pacijenata je dobio i kaznenu prijavu.
Kontrapress | 21/05/2013
Skupština Vojvodine nakon višečasovne rasprave usvojila je Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava pokrajine. U tom dokumentu se traži od republičke vlasti da se poštuju zakonske odredbe koje se odnosne na finansiranje i nadležnosti Vojvodine.
Kontrapress | 20/05/2013
Kandidacijska lista grupe birača Igora Miošića, nastala iz inicijative “Srđ je naš”, prema poslednjim podacima Državnog izbornog povjerenstva, osvojila je tri mandata u Gradskom vijeću Dubrovnika.
Kontrapress | 19/05/2013
Točno u 19 sati zatvorena su birališta na lokalnim izborima na kojima je više od 3,7 milijuna birača na oko 6,5 tisuća biračkih mjesta bira općinske načelnike, gradonačelnike i župane te članove lokalnih i regionalnih predstavničkih tijela - njih ukupno 9.576
Kontrapress | 19/05/2013
Zatvorena su birališta za lokalne izbore na kojima je više od 3,7 milijuna glasača imalo priliku odlučiti tko će vladati njihovim lokalnim sredinama sljedeće četiri godine. Po drugi put izravno se biraju župani, gradonačelnici, općinski načelnici.
Kontrapress | 17/05/2013
Kandidacijska lista grupe birača nositelja Igora Miošića "SRĐ JE GRAD" podnijela je u petak ujutro Kaznenom odjelu Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Andra Vlahušića.
Kontrapress | 17/05/2013
Umjetnica Sanja Iveković odlučila je kandidirati se na lokalnim izborima u Zagrebu na listi nove stranke ZA GRAD koja promoviše borbu za javna dobra i zajedničke prostore.
Mašenjka Bačić, Tamara Opačić i Marina Kelava | 15/05/2013
Nove političke opcije u nastajanju uglavnom ne idu u utrku za gradonačelnika, a koncentriraju se na zajedničku borbu za javno dobro, transparentan rad javne lokalne uprave, veće sudjelovanje građana u procesima odlučivanja te teme koje uglavnom dolaze iz aktivističkog i civilnodruštvenog miljea. Okrenuti su jeftinijim i suvremenijim oblicima upoznavanja s građanima kao što su direktne akcije ili FB promocija.
Kontrapress | 11/05/2013
Tako se desilo da oni koji su u srbijanski javni diskurs uneli jezik mržnje, fašizam i neprijateljstvo prema svemu što nije srpsko, danas budu “žrtve” tog istog jezika i te iste politike. No, svakako je važno da se osuda takvog čina desila. Nebeska Srbija je u petak izgubila još jednu, čini se poslednju bitku. Suočavanje sa zemaljskom Srbijom biće bolno.
Centar za istraživačko novinarstvo | 06/05/2013
Jedan od vodećih narko dilera Balkana, čovek sa crne liste SAD i Interpolove poternice, Naser Kelmendi, uhapšen je u nedelju uveče na Kosovu, saopštila je policija. Tim povodom objavljujemo istraživanje Centra za istraživačko novinarstvo.
Marinko Čulić | 06/05/2013
Kada se osmotri zajedno Hrvatsku i Srbiju danas, uočava se zanimljiva inverzija uloga. Srbija se vadi iz gliba ratne prošlosti hrvatskom metodom da to preuzmu na sebe nacionalisti, a u Hrvatskoj se događa obratno. Ona kao da slijedi srpski model iz vremena Borisa Tadića, kada su lijevi centristi svojim izbjegavanjem najtežih tema, prvenstveno korupcije,utrli nacionalistima put za dolazak na vlast.I tako ispada da se na ovim našim hrvatsko-srpskim stranama sve mijenja samo zato da bi ostalo isto
Kontrapress | 06/05/2013
Sirijska vlada je napad Izraela u nedelju na Damask nazvala “objavom rata” i najavila da će odgovoriti na buduće provokacije, što pokazuje da se rat u toj zemlji lagano preliva preko granica i dobija karakter šireg regionalnog sukoba.
Kontrapress | 05/05/2013
Miting mađarske ultra desničarske Jobik partije održan je u subotu u Budimpešti, uprkos vladinim naporima da ga zabrani zbog njegove antisemitske prirode.
Kontrapress | 04/05/2013
Drugo lice Splita, nezavisna lista koja izlazi na izbore povukla je najavljivanu kandidaturu Dragana Markovine za gradonačelnika.
Kontrapress | 03/05/2013
Ukoliko smetaju datumi, reči, rečenice, može se korigovati sve osim suštine, a suština je obaveza poštovanja Ustava, kao i rešenost da se građanima omogući bolji život, najavio je Bojan Pajtić u intervjuu magazinu CorD.
Kontrapress | 03/05/2013
Vojvođanski klub: Oni koji su proterivali građane nesrpske nacionalnosti iz Vojvodine sada bi da otmu vlast u pokrajini
Kontrapress | 02/05/2013
Bruno Rodriguez Parrilla, kubanski ministar vanjskih poslova, zatražio je u srijedu pred Vijećem za ljudska prava u Ženevi zatvaranje zatvora Guantanamo
Kontrapress | 28/04/2013
Oporba desnog centra na Islandu osvojila je glatku pobjedu na održanim parlamentarnim izborima, što joj je omogućilo da pregovara o novoj vladinoj koaliciji.
Kontrapress | 24/04/2013
Broj zatvorenika u američkoj vojnoj bazi Gvantanamo na Kubi koji su započeli štrajk glađu povećao se na 92 osobe, saopštila je uprava zatvora.
[ strana 17 od 18 ]