Članci autora Ana Isaković
ARTivizam | 17/10/2016
Bilo je ugodno i toplo. Ugodno i toplo. Osećaj ugodnosti ne donosi osvešćivanje u teatru. Ćutanje nije uvek zlato, odavno se zna.
ARTivizam | 22/12/2015
Predstava je poziv za suprotstavljanje danas prevlađujućem uprošćavanju misli, ideja i umetničke prakse. Desnica, u ovom izvođenju, tako postaje subverzivan akter od koga, ako još ima nade, treba da zastrepe protagonisti takvog uprošćavanja.
ARTivizam | 04/12/2015
Predstava dovodi u fokus ponašanje intelektualnih elita i medija u odnosu dva naroda kao slugu zločinačke politike, uz blaćenje, omaložavanje drugog naroda i falsifikovanje činjenica
ARTivizam | 22/05/2015
Predrasude prevlađujuće društvene svesti da postoji krivica žena zbog opadanja nataliteta u Srbiji dobija svoj uzvratni udarac. Upravo takva svest je ono što je dovelo do destrukcije društva zbog koje je opadanje nataliteta prirodna posledica
ARTivizam | 31/12/2014
Na prvi pogled ovaj komad preispituje vrlinu, moralnost, beskompromisnost, korupciju i poluge moći. Ili figurira kao klasičan angažovan komad. No, on će, otići i dalje. Videće se vrlo brzo da on ispituje ulogu i sposobnost javnog delanja pozorišta danas. I spremnost pozorišta da se efikasno obrati javnosti.
ARTivizam | 30/07/2013
U pozorišnim krugovima jenjava odgovornost, ne postoji stvarna borba oko modela teatra, ni oko zastupanja jasnih estetskih principa predstavljanja koji bi se, sa žarom nudili i branili. Nema, zapravo, istinske političke ili estetske prakse u pozorištu koja će jasno zastupati svoje stavove. Pozorišne predstave, čak i najbolje, najčešće tavore u okviru devetnaestovekovnog nasleđe uz neubedljivo korišćenje nekih modernih postupaka preuzetih od svetske teatarske prakse.