GRADovanje
Marko Aksentijević | 09/01/2018
Beograd se mora razvijati u skladu sa potrebama ljudi koji u njemu žive - to je bio stav s kojim smo se pre skoro četiri godine okupili u inicijativi "Ne da(vi)mo Beograd", suprotstavljajući se projektu "Beograd na vodi".
Kontrapress | 15/05/2013
Javni prostori u Dubrovniku važna su tema kampanje za predstojeće lokalne izbore koji će se održati 19. svibnja. Tako je u srijedu uveče održana tribina “Lazareti – prostor kulture – juče, danas, sutra”, o jednom od najvažnijih javnih prostora u Dubrovniku i Hrvatskoj.
Kontrapress | 13/05/2013
Kandidacijska lista građana Dubrovnika, nositelja Igora Miošića u ponedjeljak je simbolično na Posatu održala konferenciju za medije, upozoravajući da je sječa zelenila na tom mjestu, gdje su uništeni olenadri stari skoro šest decenija, samo simptom dubljeg problema – samovolje prvog čovjeka Grada.
Kontrapress | 10/05/2013
Povodom sječe oleandra na Posatu u Dubrovniku, oglasio se i Konzervatorski odjel u Dubrovniku koji traži da se hitno prestane sa svim radovima.
Kontrapress | 10/05/2013
Dubrovčane je u četvrtak neugodno iznenadio pogled na Posat, dio uz Stari grad, gdje je umjesto 60 godina starih stabala oleandra bila - ledina
Kontrapress | 07/05/2013
Ministarstvo prostora predstaviće 10. maja u Društvenom centru u Novom Sadu knjigu “U pohodu na prostor - projektovanje, odbrana i zajedničko korišćenje javnih prostora” kanadske autorke Hedli Dajer.
Kontrapress | 06/05/2013
Građanska inicijativa Split podnijela je prijavu nadležnim tijelima zbog netransparetnih i nepropisnih radova započetih na dijelu gdje bi trebao biti podignut spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.
Žarka Radoja | 05/05/2013
Da je 84 više od 16, zna svaki učenik drugog razreda osnovne škole. No, u slučaju referenduma u Dubrovniku zanemarene su osnove matematike - oni koji su osvojili 16 odsto glasova na referendumu protiv izgradnje golf resorta na Srđu, slavili su pobjedu, dok je 84 odsto glasova građana koji su protiv tog projekta (ili četvrtina biračkog tijela), proglašeno gubitnicima.
Milorad Milojević (RSE) | 05/05/2013
Bez obzira što je Prostornim planom Republike Srpske do 2015. godine gornji tok rijeke Sane predviđen za pretvaranje u zaštićeni park prirode, vlada tog bosanskohercegovačkog entiteta dala je koncesiju za gradnju minihidroelektrane.
Kontrapress | 03/05/2013
Svojim uključivanjem u rad Gradskoga vijeća, želimo prostor odlučivanja vratiti nama - građanima, kako bismo život u Dubrovniku zajedno promišljali prema potrebama nas, građana, naveli su članovi Koalicijske liste "Srđ je Grad" u petak u Dubrovniku.
Kontrapress | 02/05/2013
Studiju utjecaja na okoliš za Vjetroelektranu Fužine zbog koje je nedavno održan prvi lokalni referendum u Hrvatskoj, odbacila je većina članova Stručnog povjerenstva, potvrdio je Hini član Povjerenstva, načelnik općine Fužine Marinko Kauzlarić .
Marina Kelava (H-alter) | 30/04/2013
Čast izuzecima, ali kada bi u Hrvatskoj bilo novinara koliko u Dubrovniku ima građana koji su se zaslužili nazvati građanima (njih dvanaest tisuća koji su jučer izašli na referendum bilo da su glasali za ili protiv), golf bi odavno bio gol, a janje bi još trčalo Srđem.
Kontrapress | 30/04/2013
Inicijativa "Srđ je naš" saopštila je u ponedjeljak uveče da će se dio aktivista angažirati u političkom životu Dubrovnika, te će sa svojom nezavisnom listom krenuti u kampanju za osvajanje glasova za Gradsko vijeće na lokalnim izborima koji se održavaju 19. svibnja.
Kontrapress | 28/04/2013
Prema prvim nezvaničnim informacijama iz Organizacijskog odbora za referendum, protiv gradnje golf resorta na Srđu glasalo je preko 80 odsto Dubrovčana. Međutim, izlaznost nije prešla prag od 50 odsto da bi odluka građana bila obvezujuća.
Kontrapress | 25/04/2013
Rano u četvrtak, 24. aprila 2013. godine, antifašisti Niša su očistili spomenik kralju romske muzike Šabanu Bajmramoviću, koji je već po ko zna koji put bio išaran i oskrnavljen.
Kontrapress | 24/04/2013
Oko 62% građana više vjeruje sugrađanima okupljenim u Inicijativu Srđ je naš koji se bore protiv ovog i sličnih štetnih projekata poput izgradnje HE Ombla, u odnosu na dva puta manje onih koji više vjeruju Razvoj golf-u (29%).
Kontrapress | 21/04/2013
Profesor filozofije Igor Miošić, član Organizacionog odbora za referendum, osvrnuo se na investiciju u golf resort na Srđu. Upozorava kako resorti uništavaju tradicijske obrte, lokalnu poljoprivredu i trgovinu, a stanovništvu nude nesigurna i loše plaćena radna mjesta.
Kontrapress | 15/04/2013
Peticiju protiv izgradnje spomenika Franji Tuđmanu, koju je ispred nezavisne liste Drugo lice Splita organizirao Dragan Markovina, potpisalo je 4000 građana
Kontrapress | 20/04/2013
Upravnomu sudu u Splitu Zelena akcija, Inicijativa "Srđ je naš" i Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) predali su tužbu protiv Ministarstva zaštite okoliša kojom od suda traže da poništi rješenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš golfskog resorta na Srđu u Dubrovniku.
Kontrapress | 09/04/2013
Na sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća, posljednjoj u ovom sazivu, odlučeno je da se referendum o Golf parku na Srđu održi 28. travnja. Za ovaj prijedlog koji su usuglasili predsjednici klubova vijećnika stranaka u Gradskom vijeću glasovalo je 24 vijećnika, a jedan vijećnik bio je suzdržan.
Kontrapress | 08/04/2013
Desetak velikih spomenika postavljeno je jučer na različitim lokacijama u gradu. Još toliko, ali manjih ukrasili su most Oko. Na spomenicima su likovi svetaca, revolucionara i drugih poznatih ličnosti iz makedonske historije, piše portal klix.ba.
[ strana 13 od 14 ]