Objavljotina
Bojan Tončić | 02/11/2018
Novine neće prestati da izlaze, neće biti ni mnogo groznije, predsednik Srbije živeće sa teško shvatljivim bremenom nepristajanja. Na realnost da ga ne vole svi, jednom i na činjenicu da ga ne voli upadljiva većina. Što ne znači da će izgubiti vlast. Novinari će pisati, zar to nije najlepši posao. Isto, verovatno, misle i plaćeni huškači među njima.
Kontrapress | 30/10/2018
"Zastrašujuće je to što se ovaj list, koji već duže vreme širi mržnju i netrpeljivost a profesionalne novinare i javne ličnosti proglašava za izdajnike i strane agente – crtajući im tako metu na čelu – nalazi u državnom vlasništvu, a država njime upravlja preko nadzornog odbora u kojem sedi i Suzana Vasiljević iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića."
Branislav Zukić | 27/08/2015
Prepisujući tekst sa nekog inostranog portala, jedna je novinarka materijale sposobne da propuštaju električnu energiju nazvala - vodičima (pretpostavimo da su, tom logikom, osobe što nam uspešno tumače turističke odrednice “provodnici”, njihove manje uspešne kolege “poluprovodnici”, dočim su oni koji uopšte ne umeju taj posao raditi - “izolatori”)
Kontrapress | 17/01/2015
Da citiramo sve češće upotrebljavanu frazu tabloida u Srbiji, a bogami i u svetu - Ono što je posle toga usledelo je neverovatno!
Miloš Vasić | 14/04/2014
Neformalna, da ne kažem podzemna, ekipa Vučićevih spin-doktora i marketingaša zaključila je da sada treba opljunuti svakoga ko se ne raduje uspesima njihovih projekata poput Veranove komisije. Ti spin-doktori našli su – u nedostatku boljih – čoveka najsličnijeg sebi po karakteru: pakosnika, svađalicu, strasnog čovekomrsca i drkadžiju, da prosti vaše lice
Kontrapress | 01/02/2014
Poslednjih nekoliko dana u Vojvodini se odvija prava drama ljudi koji su zavejani u automobilima i autobusima, pod snežnim nanosima od nekoliko metara koje donosi olujni vetar. Nakon dva dana, iz dobro poznatih predizbornih razloga, u izvlačenje zavejanih uključio se niko drugi do prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, čije je prenošenje deteta od jednog do drugog čoveka preplavilo sve portale.
Dušan Komarčević | 16/12/2013
Da umetnost još uvek može da uzburka duhove, naročito one palanačke, pokazuje najsvežiji primer izložbe kosovskih umetnica Sarande i Jehone Bogujevci, koja za temu ima masakr nad albanskim žiteljima Podujeva.
Žarka Radoja | 10/08/2013
RHMZ: informaciju preuzetu sa evropskog meteoalarma, novinari lista „Alo“ su proizvoljno kombinovali sa izveštajima o nevremenu u Nemačkoj i sa najavljenim zahlađenjem, pljuskovima i grmljavinama koje se za vikend očekuju na našem području, a drugi listovi to iskoristili i nadgradili novim proizvoljnostima kako bi uticali na povećanje autentičnosti svojih izveštaja.
Kontrapress | 25/05/2013
Budući da smatram da je dotična naslovnica odraz primitivizma i mizoginije, te posebno uvredljiva za žene bolesne od raka dojke, kojima ponekad masektomija spašava život, zahtijevam od Vas da se hitno obratite javnosti i uputite izvinjenje svima koje ste uvrijedili, piše Tanja Miletić Oručević povodom naslovne strane magazina BH Dani
Kontrapress | 28/04/2013
Na dan kada građani Dubrovnika na referendumu odlučuju o tome žele li da se na brdu Srđu golf resort površine skoro cijelog grada, Jutarnji list je na naslovnoj strani objavio intervju sa nasmijanom investitorkom Majom Brinan Frenkel i naslovom "Golf na Srđu ide bez obzira na referendum".
Kontrapress | 26/04/2013
Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić apsoultni je šampion u demantovanju samog sebe, za što je najočigledniji primjer slučaj referenduma u Dubrovniku. Poslednja u nizu izjava predstavnika vlasti koji je na to mjesto došao demokratskom procedurom već je u domenu naučne fantastike - u petak ujutru je, gostujući na Hrvatskom radiju objavio da građani mogu da ne izađu na referendum i da je to aktivno sudjelovanje u demokratskom procesu.