Razgovori
Žarka Radoja | 08/03/2021
Mi nemamo nikakvu zaštitu, jer ako otkrijete nešto što je u javnom interesu, vi ste na meti, kaže novinarka Nidžara Ahmetašević
Kontrapress | 18/06/2020
Ja sam ovde da se desi taj šesti oktobar. Moj posao počinje tek kad padne Vučić. Ja sam više zagledan u to kakvu ćemo državu da napravimo i kako ćemo da je pravimo, nego da li će Vuči da padne ili ne, pojašnjava Sergej Trifunović
Žarka Radoja | 05/02/2020
Mislim da bi situacija sa izbjeglicama i migrantima, prihvat tih ljudi, pomoć u traženju i dobivanju azila, humani uvjeti njihovog boravka u kampovima, zaštita djece... Mislim da je to najbliže onome što je Diana radila u kontekstu Drugog svjetskog rata i NDH, kaže Dana Budisavljević u intervjuu za magazin Liceulice
Borjan Jovanovski (novatv.mk) | 05/11/2019
"Kakve veze pristupanje Evropskom ekonomskom prostoru (EEA) ima za članstvom u EU? Ako razmišljate o pridruživanju EU kao maratonu od 42 kilometra, pridruživanje EEA je prvih 35 kilometara tog maratona", kaže Gerald Knaus
Ljupko Mišeljić (Kosovo 2.0) | 23/08/2019
Filmski režiser, dobitnik više nagrada, govori o dokumentovanju Radovana Karadžića i Vladimira Žirinovskog, kao i o konstrukciji istine
Una Miletić | 09/04/2019
Umetnost je često prethodila sveukupnom razvoju, ali i savezima među društvima, tako da verujem da, ako nema političkog uplitanja, čak i u slučaju između naša dva društva, umetnost će prethoditi političkim procesima.
Miloš Miljković (Danas.rs) | 27/03/2019
"Pomalo sam skeptičan da bi političke elite sa obe strane, koje su bile aktivne tokom sukoba devedesetih godina, mogle nekako da doprinesu normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova."
Miloš Miljković (Danas.rs) | 19/03/2019
Ne mislim da će Kosovo i Srbija postići bilo kakvu iskrenu normalizaciju odnosa bez pravog suočavanja sa prošlošću.
Kontrapress | 02/01/2019
Povodom godišnjice rođenja velikog jugoslovenskog i bosanskohercegovačkog pisca i pjesnika Branka Ćopića (1. januar 1915 - 26. mart 1984) objavljujemo dijelove intervjua koji je dao novinaru Milošu Jevtiću 29. januara 1977. godine. Intervju je objavljen naknadno u knjizi Voje Marjanovića "Branko Ćopić, razgovori i susreti".
Žarka Radoja | 15/11/2018
"Ne želim da živim u zemlji koja čoveku poput Dejana Savića daje legitimitet. Nije revolucija skloniti takvog čoveka. Skloniti takvog čoveka je jedino normalno što se može učiniti."
Žarka Radoja | 19/10/2018
Ogromna je opasnost da se dopusti da se granice između Srbije i Kosova mijenjanju na način da se ide u pravcu razmjene teritorija. To može vratiti BiH u stanje devedesetih.
Arian Lumezi i Nidžara Ahmetašević | 15/10/2018
Direktorica uredničkih pravnih službi Gardijana govori o radu u slučajevima Edvarda Snudena, Vikiliksa i Paradajs dosijea
Žarka Radoja | 10/10/2018
Ako Vlada Makedonije ne uspe da dobije podršku za sporazum sa Grčkom, čeka nas ciparski scenario. Ako uspe kreću procedure za NATO, a za EU ćemo morati malo i da se oznojimo. Ništa nije gotovo. Ni kod nas, ni u Grčkoj.
Arcangelo Rociola | 04/10/2018
Ova italijanska vlada je, da se direktno izrazim, jasna i prisutna pretnja evropskoj civilizaciji, smatra Varufakis
Žarka Radoja | 19/09/2018
Nismo očekivale da ćemo se suočiti sa problemom poput nemogućnosti da pronađemo fotografiju Zehre Muidović, članice sarajevskog pokreta otpora tokom Drugog svjetskog rata i žene po kojoj je jedno vrijeme naziv nosilo i sarajevsko porodilište.
Žarka Radoja | 22/08/2018
Zamislite savjest čovjeka koji kaže da nije bitno što je pomoć kasnila, jer je mladiću naprosto bilo suđeno da umre, a njemu da zadrži ministarsku fotelju, kaže Nataša Škaričić.
Žarka Radoja | 30/07/2018
Jedan od šefova kriminalne organizacije rekao je tokom presretnutog razgovora da su migranti profitabilniji od droge; dakle, jasno je da neki ljudi prave posao na migrantima, kako u Italiji, tako i u Libiji, kaže italijanski novinar Alessandro Puglia.
Žarka Radoja | 17/06/2018
"Nikad više neće biti 'što južnije to tužnije'. Sada je pred nama perspektiva za budućnost koja nosi civilizacijske vrednosti, koju podržavam, a ne neka bivša vremena, koja su pre svega bila tužna", kaže Biljana Sekulovska.
Branka Mihajlović (RSE) | 07/06/2018
U Rijeci je nakon teške bolesti, 6. juna preminula književnica Daša Drndić. U znak sećanja na nju, prenosimo intervju koji je dala Branki Mihajlović za Radio Slobodna Evropa, kada je prvi put nakon rata ponovo posjetila Beograd.
Marko Tomaš | 10/01/2018
Problem je što se klinci i dalje školuju i odgajaju u toj staroj, bolesnoj, potrošenoj kulturnoj matrici, nacionalnoj u kojoj se sve gleda kroz prizmu nacije i njene ugroženosti kroz vijekove. A šta imaš tu? Imaš povijest sazdanu od starih bitaka sa sumnjivim rezultatima. Ili vrištimo više nego što su nas poklali ili se kurčimo da smo pobjedili i kad nismo. Ne postoji jedan zdravi cjelovitiji pristup toj povijesnoj priči, a ona se ovdje nametnula kao određen diktat u razmišljanju
Ognjen Zorić (RSE) | 22/09/2017
Dalja ponižavanja i maltretiranja nas novinara, redakcije „Vranjskih“ i mene lično nisam spreman da trpim. Nisam spreman da učestvujem dalje u tom igrokazu gde će svoje licemerje da pokazuju i razne međunarodne organizacije koje traže dokaze za cenzuru ili za neravnopravan tretman medija u Srbiji, kaže vlasnik ugašenog nedeljnika "Vranjske"
[ strana 1 od 6 ]